ОП Паркиране и репатриране получава ежеседмично множество сигнали за  злоупотреби

...
</TD
>ОП Паркиране и репатриране получава ежеседмично множество сигнали за  злоупотреби
Коментари Харесай

Множество злоупотреби с инвалидни стикери в Пловдив

Оперативна програма " Паркиране и репатриране " получава ежеседмично голям брой сигнали за  злоупотреби с инвалидни стикери, даващи право за парко място в синя зона, показа пред кореспондент на  Plovdiv24.bg  директорът на предприятието Нъшан Деркалестаниан.

Нарушенията са свързани най-вече със стикери, които са с изминал период или се употребяват от лица, който не са притежатели на съответното МПС, а просто употребяват мястото.

По думите му не се съблюдава й часовия престой, който по правилник за инвалидните места може единствено до 3 часа, не е безграничен.

Всички тези нарушавания са в ущърб на действително нуждаещите се.

Директорът показа, че е разпоредил на чиновниците си да слагат ваучър с часа на паркиране на автомобил с инвалиден стикер и след изтичането на съответното време, чиновниците му би трябвало да ревизират дали колата още е там. Ако тя е надвишила престоя си ще се наложи да й бъде сложена скоба.

Той посочи, че институцията няма пълномощията да санкции или да направи фиш на жителя.

Деркалестаниан описа и за още един вид извършители, които се виждат по улиците в града.

" От служебните абонаменти могат да се възползват компании и юридически лица. Физическите лица имат право на  преференциално паркиране в синя зона, по този начин наречения - наследник ваучър. В " Капана ", където е зелена зона, живущите имат право на зелен ваучър. За да се издаде подобен, те подават заявки при нас и надлежно има условия на който би трябвало да дават отговор, с цел да паркират преференциално. "

Желаещите е належащо да имат парцел на дадената улица, да заявяват, че нямат гараж и и МПС да бъде записано на тяхно име. Други вид е да имат контракт за наем.

" Тези документи се подават при нас и ние им издаваме съответните талони, който още веднъж се заплащат. Цената им е 15 лв. на месец, а годишния абонамент е на стойност 150 лева за синя зона. "

Той посочи, че тези жители нямат право да употребяват всички парко места в обсега на синя зона, а единствено там за където е публикуван талона.

Деркалестаниан добави, че към този момент Оперативна програма " Паркиране и репатриране " вършат инспекции дружно с дирекция " Местни налози и такси ".

" Периодично изпращаме на дирекцията запитвания, където имаме подозрения дали жителя, който употребява подобен вид талона фактически няма гараж на негово име. От както аз съм шеф постоянно откриваме такива злоупотреби. Ако имат гараж нямат право да паркират преференциално. "

Припомняме, че преди дни шефът започна .
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР